Refleksjonsinnlegg – Hva har jeg lært?

Da nærmer det seg slutten på Arnes bolk om nettverksøkonomi, som også har vært den første av fire deler i faget digital markedsføring. Økonomi som fag er noe som i utgangspunktet ikke faller meg spesielt interessant, men ettersom at vi har vært innom så mange spennende temaer har det hjulpet meg med å holde meg på tærne. Som dere allerede vet så foregår alle forelesningene digitalt og det har tidligere vært veldig ensformig og lite givende. Arne skal ha litt applaus for at han har brukt mye tid på å prøve å gjøre forelesningene bedre på Zoom ved hjelp av litt ekstra verktøy, i motsetning til hva forelesere tidligere har gjort. Etter min mening har hverdagene vært forutsigbare med faste tider på forelesninger og tidlige beskjeder på frister og innhold til innlegg. Dette har gjort det lettere for meg å planlegge privatliv og skole om hverandre, noe jeg setter veldig pris på. Jeg vil også gi litt kudos til studentassistene som stadig kommer med tips og kommentarer på innleggene våre, det har vært veldig hjelpsomt. Som jeg nevnte i innlegg nr.2 så fikk vi stadig besøk av Marianne Hagelia som fokuserte på studieteknikker, noe som har vært veldig relevant nå som vi i stor grad må lære oss ting på egenhånd og ikke i grupper.

Hva er det mest interessante jeg har lært om …?

Et tema som er så mye omtalt at det er nesten pinlig og ikke kunne noe om er blokkjeder og bitcoin. Jeg har aldri helt forstått meg på oppmerksomheten, mye fordi jeg ikke satt meg noe inn i temaet, men det er jeg veldig glad for at jeg ble «tvunget» til å gjøre. Det seneste innlegget jeg skrev handlet om nettopp dette, og jeg ble veldig nysgjerrig. Det er så utrolig mye å lære om dette på internett at jeg ble litt overveldet. En god venn av meg har vært engasjert i kryptovaluta i cirka seks år og han syntes fortsatt at det er vanskelig å forklare hvordan hele systemet fungerer. Etter litt diskusjoner frem og tilbake hjalp han meg med å forstå hvordan det er bygget opp og det gjorde det lettere for meg å se hva slags muligheter dette byr på. Jeg har et helt innlegg om funksjonaliteten og muligheter ved bruk av blokkjeder og kryptovaluta, sjekk det ut!

Jeg synes også dette var spennende …

Det som har fått meg til å tenke mest er ikke et spesifikt tema, men hvordan vi mennesker jobber for å gjøre verden mer ressurseffektiv. Det handler i stor grad om hva kunstig intelligens vil bety for deg og meg i fremtiden. Jo mer jeg har lært om temaet, jo mer har det fått meg til å tenke. Samtidig som jeg synes hele konseptet er svært fascinerende, så gjør det meg også bekymret. Jeg frykter at forskningen vil komme så langt at behovet for mennesker blir veldig lite, noe som fører til masse andre problemer. I et tidligere innlegg skrev jeg om nettopp dette, og der skrev jeg at jeg håper at forskningen blir observert slik at disse konsekvensene ikke forekommer. Les gjerne mer om det i mitt tidligere innlegg …

Alt i alt …

Alt i alt så vil jeg tørre å påstå at dette har vært en veldig bra start på året selv om vi gikk inn i nok en periode med nettskole. Ettersom at jeg har valgt dette emnet selv så var det lettere å finne medstudenter med samme interesser. Det har vært gøy å diskutere flere av temaene i den nye gruppen jeg er i og jeg har lært veldig mye på veldig kort tid. Ettersom at vi har gått gjennom relativt mye på nokså kort tid så har det vært litt vanskelig å komme seg i dybden i noen av temaene, så jeg håper at jeg får gjort det i løpet av dette semesteret. Det har ikke bare vært interessant, men også viktig, tror jeg. Noen av temaene, som f.eks. blokkjeder vil nok være veldig mye mer sentralt i fremtiden enn det det allerede er, og nå er jeg litt mer forberedt enn det jeg var for én måned siden.

Kristoffer Skjervold

Bilder er fra Unsplash.

Ingen andre eksterne kilder er brukt i dette innlegget.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *